onsdag 16. oktober 2013

Ting du allerede vet. (1)

Men kanskje, trenger du, som meg, å høre det igjen.

Det finnes folk i dine kretser, venner og familie, folk som vil deg det aller beste, som kommer til å fortelle deg noen ting om deg som ikke er sant. Da er det viktig at du kjenner deg. Og at du kjenner Gud, nok til at du lytter på ham med jevne mellomrom. For en drøm som blir knust av ord sagt i kjærlighet, en plan som ikke blir gjennomført, det kan ta lang tid å bygge opp igjen tilliten til seg selv, eller troen på at det er dette du skal gjøre.

At noen nær deg, som mener det aller beste, i det de setter nådestøtet på en drøm du har, betyr ikke at du skal kutte dem ut av livet ditt. Det betyr bare at det er viktig at du er online. At du vet. At du sjekker at du er på rett vei. Og ikke bare tar ting som de faller seg. Ta deg tid til å sjekke med Gud, er kursen fremdeles rett?
For de velmente ordene, som styrer deg i helt feil retning, kan komme fra noen som elsker deg, som kjenner deg godt. Som vet om de aller fleste av dine kvaliteter. Sett deg på godt og ondt. Det betyr ikke nødvendigvis at de har rett.
NEI, du skal ikke overse alle gode råd. Noen gode råd er nettopp det. Gode. Men du burde alltid sjekke dem opp i forhold til langtidsplanen, som igjen burde sjekkes med Han som vet bedre enn alle andre.

Jesus kasta ikke Peter ut av gjengen sin når Peter sa han ikke måtte dø. Men han fulgte ikke rådet til Peter likevel. Selv om ordene var sagt av kjærlighet, så var det ikke riktig. Peter fikk fortsatt være i gjengen. For Jesus viste hvem han skulle høre på. Da er det ikke så farlig med de velmenende, men ikke helt riktige ordene.

Greia er altså -  ikke la noen andre enn Gud be deg legge drømmer på hylla. Tro meg. Noen drømmer tar lang tid å vekke til live igjen.

Men Jesus fikser det og. Bare sånn at det er nevnt, om du skulle befinne deg i den situasjonen sjøl.
1 kommentar: