lørdag 16. juni 2012

Av og til, må man spørre seg selv


Moderne kirke med en tidløs Gud/ Moderne kirke vs. tidløs Gud.
Hvordan tenker kirken egentlig?

Moderne kristen med en tidløs Gud. Eller blir det vs. en tidløs Gud?
Hvordan tenker jeg egentlig?

Hvordan kombinerer vi det egentlig?

Hva er det vi tenker er greit å forandre på? Hva forandrer vi faktisk på? Hvordan lar vi alt rundt oss påvirke kirken? Livet mitt? Hvor mye innflytelse skal samfunnets meninger faktisk ha? Hvor forskjellig skal jeg være fra ”alle de andre”? Hva slags verdier kan man flytte på? Hva synes jeg er greit å flytte på? Hva har jeg FAKTISK flyttet på? Hvor beviste er mine valg? Alt som presenteres som sant rundt meg – er det sannheten?

Min Gud er tidløs – lar jeg det påvirke valgene mine?
Min Gud er den samme til evig tid – hvordan lar jeg det påvirke mine verdier?
Min Gud elsker meg som jeg er – er det grunn til å forbli uforandret?

I går, i dag, den samme til evig tid.
Det som var galt – er alltid galt.
Det som er rett, det er alltid rett.
Synd – er den like uforanderlig som Gud? Eller er det et flytende begrep?
Tenk

Det jeg sier, er det det samme som det jeg lever?
For det jeg lever, det er vell det jeg egentlig mener?

Vil jeg stå ansikt til ansikt med min skaper, og gå derifra
uforandret?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar