fredag 31. desember 2010

Beauty and the Beast

- All Included...


Godt nytt år! Med alt som det tar med seg. Det er gått et år siden sist det var 31. Desember og nok en gang lukker hele verden øyene, snur ryggen til året som har vært og ser fem mot det neste. Med grøss, med gru, med redsel, eller med glede, håp, lykke og smil. For et år er ikke et år. Det er så lett og bare å gjøre det om til ”et år”. Men det er ikke det. Det er 365 dager av opp- og nedturer. Med endeløse skuffelser. Med tyngde, men glede med nye mennesker og nye sorger. Med lykke, med håp. Jeg trenger ikke å fortelle deg dette. For du har akkurat overlevd 365 dager. Et helt ÅR. GRATULERER! 1premien er et til. All included. Med ALT som det bringer.

Med det fantastisk vakre og det grusomme i oss alle. Men det er dette som er livet. Det er dette som gjør det til livet. Det er dette. Noen av oss begynner året med tyngede skuldre og mer bagasje en vi vil ha med oss, noe av oss begynner året med hodet lent tilbake, et strålende smil, lett byrde og glimt i øyet. Men vi begynner alle på året. Vi setter en fot ut i det ukjente og vi tenker egentlig ikke over det. For vi har gjort det så mange ganger før..noen av oss, og de som aldri har gjort det før de forstår vell egentlig ikke helt hva som skjer. Det er jo bare nok en dag. Og kanskje har de egentlig skjønt det? For året er jo ikke mer enn dager? Ikke mer og ikke mindre. For DAGER, dager, det er en gave det.


For det i dagene at livet gjemmer seg, det er i dagene minnene blir til, skuffelser, oppleves, du mestret det du trudde du ikke kunne mestre. Det var dagen i går som førte deg dit du er nå, det er dagen i dag som fører deg til i morgen. Og likevel er ingenting sikrere en øyeblikket.

Noen lurer på hvordan i alle dager de havnet der de er. Noen lurer på hvorfor i alle dager de valgte dette.

Jeg smiler. For jeg VET at i et år av skuffelse finnes det MYE latter. Mye glede og VELDIG gode venner. Jeg vet at livet det er mye ned, og MYE opp. Men det er opp til deg hva du vil huske og hva du vil fokusere på. For livet er dager og dager er øyeblikk og øyeblikket består av valg. Du kan kanskje ikke alltid velge alt som skjer med deg. Men du velger ALLTID hvordan du reagerer. Og en positivholdning løser kanskje ikke problemene dine, men den irriterer mange nok mennesker til at det er verdt strevet. Og nok en gang får jeg et HELT nytt år. For en gave. Jeg gleder meg, for jeg aner egentlig ikke hva livet bringer. Ikke annet enn at det viktigste av alt. Det er det jeg som velger å ta med, og så lenge jeg velger det, så kan jeg glede meg. Alltid.

Så da Jesus, er du klar? Vi skal se og gjøre livet i lag. Beauty and the Beast – for det er sånn livet føles.


(jeg gleder meg til nok et år med disse herlighetene og mange fler)

-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar