søndag 5. september 2010

The Hangout Plan!

Måten jeg behandler dem som er nærmest meg er litt mitt barometer på om jeg har hengt ”nok” med Gud i det siste. Når jeg tåler mindre fra min familie, eller mine venner, når jeg merker at lunta korter. Da er det ei lita stund siden det var på tida at jeg hang skikkelig med han pappa Gud igjen.

Så i dag folkens, i dag tar vi hengetips.

1.Husk at ditt forhold til Gud ALDRI er avhengig av ditt forhold til Gud.

Det er ikke avhengig av at du føler en kjempe masse og har en super crush på Gud heile tida. Gud elsker deg konstant skjønna du, og lar seg ikke vippe av pinnen av litt følelesehysteri. Så om du føler deg innespikra i ei tønne og langt ned på dypet sted borte fra Gud, men har tatt imot han. SÅ er saken Biff. Gud elsker deg om du elsker han eller ikke, om du vil han skal gjøre det eller ikke. Om du prøve å bli en bedre person eller en verre, om du prøver å forbli en nøytral person. OM du egentlig vet bedre men gjør det likevel. Om du egentlig vet bedre men ikke gjør det likevel. Gud elsker deg uansett. Alltid. Så sånn er det.

1John. 4:9-10 ”Ved dette ble Guds kjærlighet åpenbart blant oss, at Gud har sendt sin enbårne Sønn til verden, for at vi skal leve med Ham.

I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at Han har elsket oss og har sendt sin sønn til soning for våre synder.”

1kor. 13:8 ”kjærligheten faller aldri bort”


2. Jesus i en kopp te

Neida, jeg tror ikke at du finner Jesus i en kopp med te, eller kaffe, men poenget mitt her er at av og til, så tar du deg en 5minutter med vennene dine, snakke i et friminutt, sende ei melding, chatta på facebook, eller msn, sidn facebook chatten er noe herk. Du investerer litt i dine venner heile tida, er ikke alltid det må vær en heilaften for at dere skal henge i lag, men litt tid sånn, det er viktig. Gjør det med Jesus og. Ta deg en 5minutter på morningen, eller på kvelden før du legge deg. Kan komme mye godt ut av en kopp te meg universets skaper. Jeg mener, når du har en venn med en sånn tittel, burde du ikke da kunne spandere på han ei melding, et hodenikk, et halleluja eller en kopp te innimellom? Alt som skal til er litt småprat med han på bussen. (anbefales å ikke gjør det høyt, sidn det kan se litt sånn små crazy ut…) i bilen på vei til jobb. På sykkel på vei hjem. Du fatter sant? 5 om dagen? Godt for magen!

3. Ha bibelen lett tilgjengelig!

Jeg ELSKER ng bibelen min. Og mini bibelen min, får den i alt av vesker og lommer. Så da er den lett å ta frem sånn innimellom. Lese et par tre vers mens du venter på bussen, i ei pause. Har du den med er den mye lettere å dra frem innimellom og.

Men ha den gjerne lett tilgjengelig hjemme og, så det går an å lese litt i litt roligere omgivelser også. Pakk den med deg på fjelltur! Midt på toppen a Guds skaper verk smaker det godt med litt brød fra oven!

4. snakk med han!

Fadervår er ikke en bønn du ville bedt. Fader vår er en nydelig bønn, et bra utganspunkt, men det er ikke dine ord. Bruk ditt språk! Bruk dine ord, din måte å tenke på. Gud kjenner deg, og det er deg han vil prate med. Ikke en eller annen du prøver å høres ut som..

5. Ingen strafferunder!

Den her er litt for å minne dere på det første punktet igjen. For det er nesten alltid lettest å søke Gud når alt er tipp topp. Så syns man liksom at man ikke fortjener det helt når man har gjort noe ikke fullt så bra, eller når man føler man egentlig har ventet litt lenge. Man har liksom ikke fortjent å henge med pappa Gud.

For å si det hardt og brutalt, så fortjene vi det egentlig aldri allikevel, MEN vi har Jesus og han er VEIEN til Gud, så da kan vi komme uansett. Og Gud, vell han elsker jo oss UANSETT! Og digger det når vi sier hei. :D

1John 3:1 ”Se hvilken kjærlighet Faderen har gitt oss, at vi skal kalles Guds Barn!”

Med UTROPSTEGN! For å si det sånn, jeg har testa det her på min pappa her på jorda, han feila ikke testen, Han elska meg uansett. Og Gud, han er faktisk SYKT mye bedre enn min pappa, sjøl om min pappa er best. Så det her er ikke noe du trenger bekymre deg for. Føler du at du ikke fortjene å henge eller hver med Gud? Løsninga er spring imot Han. Han tar imot HVER gang. Alltid.

6. Gud er Gud. Ikke julenissen.

Vi har lett for å komme med ei laaaaaaang liste med ting til Gud. Kan du fikse ditte? Pliiiiiis? Pliiiiiiiis? Væææær så snill! *blinkeblinke* Du er Guds barn. Og det meste er allerede gitt deg. Les litt i godboka, så får du se hvor mye du allerede har fått. Ikke stress med å mase, Bruk tiden på å takke for alt han har lovd. Joda, Det er LOV å komme med ønske, gjør det sjøl, støtt og stadig, men ikke la lista bli det du gjør. Ikke la lista bli heile poenget. Ikke les op lista di å gå. La fyren i alle fall få litt tid til å svare også.

7. Kvalitetstid.

Husk å sette av skikkelig kvalitetstid med Gud. Vi bruker tid og energi på de vennskapene vi har her på jorda, vi popper poppcorn, ser film, stikker ut å spise middag, vandrer på fjellet, spiller i band, bare bruker noen timer i lag for å snakke. Gjør ingenting i lag. Stikker på langturer, sydenferier and you name it! Så hvorfor ikke spandere kvalitetstid på Han som elsker deg høyere enn alle? Som bare har fremtid, håp, fredstanker for deg? Han som bare vil deg godt, han som ikke klare annet enn å elske deg. Duden som skapte det heile..! Seriøst, ALT! INGENTING hadde vært her om det ikke hadde vært for Han. Og INGENTING hadde vært her om det ikke hadde vært for deg. Alt du ser rundt deg, alt det gode du ser rundt deg, det er ALT du trenger av bevis på at Gud vil henge med deg.

Sef. 3:17 ” Herren din Gud er midt i blant deg, en helt som frelser. Han fryder seg over deg med glede, han tier i sin kjærlighet, Han jubler over deg med fryderop.”

Lykke til med henginga!

1 kommentar: