torsdag 17. juni 2010

Frihet til å gå på vannet

La oss si at du er frelst, satt fri. Virkelig fri. Litt som Israels folket, du er på vei ut av Egypt. Du har satt nesa mot løftes landet. Du er klar for å nå drømmen din. Men hva skjer når du har vært i lenker så lenge, hva skjer når du plutselig blir satt fri? Veggene, låsene, murene, taket, alt som har holdt deg fast er løsnet, det er borte, du er fri, hva gjør du?

Jeg vet hva Israels folket gjorde. De beholdt tankegangen til en som var fanget. De beholdt vanene, de beholdt holdningen. Resultatet? Istedenfor en tur på 30dager gjennom ørkenen fikk de en tur på 40 år. Det er STOR forskjell på 30dager og 40år.. er det ikke?
Ørkenen var ikke kjedelig, den var ikke meningsløs, den var ikke mirakel fri. De fikk mat fra himmelen hver dag. Klærne og skoene deres ble ikke slitt mens de var i ørkenen. Gang på gang så de mirakler for å få kjøtt og vann. Men var den nødvendig? Ikke viss folket hadde vært klart. Var det dét Gud hadde tenkt for dem? Nei.

Likevel, det kom mye bra ut av det og. Mye visdom, mye kunnskap, og forandring av hjerter. Av og til så trenger vi en 30dagers ørken. Vi trenger den, fordi det ikke er meningen vi skal komme oss gjennom den uten å bli forandret. Den skal forandre deg, du skal ikke være den samme før og etter. Lys skal gå opp for deg, sannheter skal lære deg og ta i bruk friheten din. Du skal lære deg ansvaret som følger med en slik frihet. Jeg tror at vi alle skal møte tøffere perioder, vi skal oppleve ting som sliter oss, vi skal oppleve noe som forandrer oss, vi må gjennom en liten ørken, det er det du gjør mens du er i ørkenen som bestemmer hvor lenge du blir der og hvilken versjon av deg som går ut. Det er lett å velge riktig, det er lett å gjøre de kloke valgene når du er i korte tøyler, eller lette omgivelser, det er når friheten blir større og livet føles vanskeligere at valgene blir vanskeligere å ta. Det er da det er viktig å ta seg tid til å søke Ham først. Til å begynne å gå på vannet. Det er da du er med å forme hvem du vil bli. Med frihet følger ansvar.

Det koster meg ingenting å bli frelst, friheten har jeg fått uten å betale et rødt øre, billetten til himmelen er godt plassert i lomma. Den er bankers. Ingen problem, ingen betaling. Det som derimot koster, og ofte koster meg mer enn jeg skulle ønske, men åh! Som det er verdt det(!), det er å være en etterfølger, å være en disippel. Å være en som ikke bare lever og har billetten i lomma, men være en som vil velge Jesus først, en som har lyst å gi livet sitt tilbake. Jesus døde for meg, jeg har lyst å leve for Ham. Det er ikke alltid så enkelt, men der fallet er stort er nåden større. Der jeg er svak, der kan Han bruke sin styrke, for i min svakhet kan Hans styrke skinne. Og i mine feil er Han fullkommen, i mine mangler har Han alt. I min håpløshet er Han håp. I sin død gir Han liv, og det i overflod! I min utrygghet er han trygg. Når jeg er naturlig er Han supernaturlig! Det er godt. Alt jeg trenger å gjøre er å gå, sette ut foten, tro, stole på Ham, la Hans løfter holde min fot PÅ vannet. Frihet til å stole helt på Ham, frihet til å ta de tøffe valgene. Frihet til å gå mot strømmen, frihet til å gå på vannet.

2 kommentarer:

  1. fantastisk!!
    Godt at me he ein sånn genial pappa som både he vett t å utfordre oss, så me ikkje kjede åkke, å ein far som tar vare på oss, når me må innse gang på gang at me lizm ikkje allti æ nok bare i oss sjøl. Å fantastisk at æ slippe å fylle alt på alle områder!! Æ får lov å være mæ, åsså får gud gjør d han vil me mæ, åsså gi han mæ d æ trenge å han fylle på me masse æ sæ når æ trenge d!!
    TAKK FAR FOR AT DU Æ DEN DU Æ!!!

    Å Christina! Du lage ein knall bra blogg!! Heie på dæ!! :)

    SvarSlett