lørdag 25. juli 2009

Åh! Så lei man blir av at livet står stille!

Jeg tror det er den kreative delen i meg som klikker banans igjen.. Den gjør det av og til. Jeg blir rastløs. Jeg vil oppleve nye ting. Jeg vil synge som en nattergal, jeg vil ha stil, jeg vil møte fargerike mennesker. Hvilket jeg har gjort i det siste. Det er herlig og forfriskende, men livet står stille. Jeg skjønner ikke det her helt. Hodet mitt er ikke helt lett å skjønne seg på. Hva skjer inne i meg nå? Jaja.. Kan hende det roer seg etter act. Eller..roer seg? Våkner til liv, er kanskje mer riktig å si? Jeg skjønner ikke hodet, eller hjertet.

Savner tiden når jeg kunne sette meg ned og dikte meg min egen verden. Jeg pleide å tro at jeg kunne skrive. Kunne hjelpe folk til å rømme fra virkeligheten, en liten stund. Så trodde jeg en stund at jeg har vart heeelt utrolig flink å synge, så trodde jeg at jeg aldri gjorde noen ting feil, at jeg i alle fall ikke var hovmodig, eller stolt. Så trodde jeg at jeg kunne klare meg alene. Og av og til tror jeg det enda. Så tror jeg at jeg har uknuselig bra selvtillit. Så oppdager jeg at jeg er ingenting alene. Men alt når jeg vender blikket opp. Opp, opp opp. Når jeg endelig kommer på at jeg ikke er alene, at det ikke er verden som står stille, men jeg. Når jeg skjønner at bena mine er til for å brukes. Samme for ordene og stemmen, dansen, kreativiteten. Ingenting er noe særlig i meg. Men når jeg gir det bort. Da er det verdt noe, når jeg slutter å tro at jeg kan gi livet mening, at jeg kan utrette mirakler, at jeg klarer meg alene, at jeg kan utrette en forskjell. Når jeg endelig innser at jeg ikke kan noen ting. Ingenting, ikke en liten pinglete detalj uten Gud. Uten Han som gav meg livet. Og de talentene jeg har. Når jeg plutselig skjønner, nok en gang, at livet ikke dreier seg om meg. Og i alle fall ikke om følelsene mine. Det dreier seg ikke om lille meg og hvordan jeg føler meg.

Det dreier seg om alle dem som ennå ikke har sett Deg. Som enda tørster etter noe de ikke vet hva er, noe ikke de ikke forstår. Noe de ikke er sikker på at de savner. Et eller annet som bare ikke stemmer. Noe som løfter dem ut av fortvilelsen og gir dem håp. Uansett situasjon, et lite lysglimt, et som vokser. Alle dem som fremdeles ikke har forstått hva det er de strever etter. Det dreier seg om alle disse dine minste. Alle dem som du elsker så inderlig. Alle dem jeg vil elske. Men ikke klarer bry meg om en gang. Alle dem. Alle, alle dem. Jeg trenger et nytt hjertet. For mitt står stille og klarer ikke føle noe. Ordene kan jeg, handlingene, men ikke det bak. Ikke hjertet. Det klarer jeg aldri alene. Aldri, noensinne. Jeg er liten og svak.

Jeg klarer ikke lenger å se behovene rundt meg. Jeg er ufokusert. Selv sentrert.

Det er vindstille. Verden holder pusten. Noen har trykket på pause. Hjertet er bedøvet. Hodet er en grå masse av tanker. Blikk stille. Ingen lyd, selv når musikken står på full guffe. Smilekeramper. Høflighetsfraser. Ingen puls.

Jeg tror jeg trenger en ny vekkerklokke.
Kjære Jesus, du kan vekke meg nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar