torsdag 4. desember 2008

”Come, they told me, a new born King to see.”


Så var det desember igjen. Desember med snø, minner, julepynt, julemusikk, mye nytt og mye gammelt. Gammel tradisjon og nye hendelser i skjønn forening. For eksempel er det første gang jeg har vært i proffstudio. Så det var jo litt av en opplevelse. Første gang jeg pynter juletre før Lille Julaften, førstegang jeg ikke er med familien i desember. Men så skal jeg hjem etter hvert, og da, da er det ikke bare litt familie hjemme, nei, da er vi mange som skal samles og feire jul i lag. Fantastisk. Jeg gleder meg mer enn, enn.., enn…ja, jeg gleder meg altså!

”God jul og ta vare på hverandre, for det er så viktig i adventstiden”. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt den oppfordringen før. Men jeg tenker det samme hver gang. Klart er det viktig å ta vare på hverandre i adventstiden, men det er bare 24 dager, hva med resten av året? Det du gjør en gang i året er ikke det som danner deg som person, eller viser de du er glad i at du er glad i dem, det er faktisk litt tvilsomt at de i midten av juni, når det er lenge siden du har fortalt dem eller vist dem at du er glad i dem, plutselig tenker; ”men hun sa det jo i desember, fikk gave og greier også, så da må hun jo fremdeles være veldig glad i meg”. Det stemmer sikkert at du fremdeles er det, men jeg fungerer i alle fall ikke på den måten, jeg trenger stadig påminnelse, og prøver så godt jeg kan å minne mine nærmeste og mine kjære på at jeg er glad i dem. Nei, jeg er ikke spesielt flink til det, men sånn innimellom kommer jeg på det. Ja, det er flott å vise folk ekstra oppmerksomhet rundt spesielle dager, høytider osv, men ingenting slår et ekte ”jeg er glad i deg” mandags morgen når du så vidt kan åpne gluggene. Eller onsdagskveld når ukens stress begynner å merkes på kroppen.

”I have no gift to bring, that’s fit to give a King”
Men det jeg har, det skal jeg gi deg. Og det vil jeg gi til alle rundt meg. Jeg kan ikke forandre så fryktelig mye, men jeg har noe å gi likevel. Om jeg kan tenne et lys i noen sitt hjerte, om jeg kan gjøre noen sin dag litt lysere, om jeg kan hjelpe noen, om enn så bare litt. Det er på tide å slutte å se, det er på tide å handle. Gjøre det du kan gjøre, si det du kan si. Tilgi dem du kan tilgi. Vi er rett og slett meningsløse uten hverandre. Men så lenge vi er her alle sammen, så vil du alltid ha en mening, du vil alltid ha et oppdrag, alltid en mening med deg. Alltid noen som trenger deg. Alltid noe du kan gi.

Gud Jul!
- det handler bare om å gjøre det du kan -

1 kommentar:

  1. Jeg har tagget deg!
    Se på min blogg, så skjønner du hva jeg mener :)

    SvarSlett