lørdag 26. juli 2008

And I will try to fix you

Det er sånn det føles. Ofte. Noen ganga får du glimt inn i andre sitt liv. Du får se øyeblikk av sårhet, ensomhet, hat, sinne. Jeg får så lyst å gjør noe. Fikse det. Gjør det bedre. Jeg kan ikke fikse det. Det er ikke fysisk mulig for meg å være der for alle dem som jeg får glimt av livet til. Ikke heile tida, ikke så mye at jeg kan gjøre den store forskjellen. Men jeg tror du får glimta for en grunn. Jeg tror at du i alle fall kan gjør det lille du kan gjør. Ei venninne sa en gang det at hadde alle bare tatt vare på sine nærmeste, hadde alle bare brydd seg om dem som var rundt dem, så hadde ingen vært ensom, så hadde alle hatt noen. Jeg tror at hun har rett. Det er så lite viktig å ta vare på folk, det er ikke noe som man egentlig gjør. Det er bedre å tenke på seg å sitt. Misforså meg rett, det er viktig å ta vare på seg sjøl, men er det mulig å gjøre det uten å ta vare på andre?

Tid til å lytte, småprate. Ta vare på dem rundt deg. Jeg vil aldri kunne forandre verden, aldri noensinne kunne forandre et liv, aldri gjør dagen lysere for noen, viss jeg ikke prøver. Viss jeg ikke gir meg sjøl muligheten til å kunne være der for andre, viss min trygghet, min sjøltillit, mine feil å mangler står i veien. Viss jeg overser glimta som jeg får se. Jeg kan ikke gjøre alt. Men jeg kan gjør noe.

Jeg hørte for ikke så lenge siden en tale om det å være en feiler. Å være en feil. Å ikke være perfekt. Det er fantastisk å ikke vær perfekt! Å feile er min rett som menneske. Det å innrømme at jeg kan feile, å ikke la muligheten for å feile stoppe meg fra å prøve, det vil være forskjellen fra å lykkes og å ikke lykkes. Prøv, feil, tenk over hva du kan forandre, prøv igjen, gjenta til du når målet. Jeg tror ikke jeg kan forandre en hel verden, men jeg vet jeg kan påvirke en del av den. Jeg vil ikke være nok en person som ikke bryr seg om andre enn meg. Jeg vil være blant dem som betyr en forskjell. Om ikke for alle, så i alle fall for noen. Alle glimtene jeg får, jeg vil ikke la dem gå til spille. Kan ikke jeg gjør noe, så kjenner jeg en som kan.

1 kommentar:

  1. Heilt utrolig bra blogg!
    Likte ditte innlegget spesielt godt med:D

    SvarSlett