onsdag 7. mai 2008

vår...<3

Da kan vi si at russetiden er virkelig i gang. Etter ei helg på russetreffet i Kragerø og ei helg på Lillehammer kan jeg konkludere med at våren er her. Noen av de sikreste tegnene på vår er russen, grønne trær, løvetannen, og dagens nyeste punkt, lukten av nyklippet gress! Så herlig når våren virkelig er her. Og det er herlig med vår altså=)

Men tilbake til russetiden. Forskjellen på Lillehammer og Kragerø var slående, men ikke så stor likevel (viss man ser litt nøyere etter). For å ta likheter først; Rød-, blå-, grønn-, og svartekledde ungdommer. Alle samles for å ferie at mange år med skole snart er ferdig. Alle blir raskt dritt lei av små unger som ikke har lært seg normal folkeskikk. ”vær så snill”, ”takk,” eller ord som ligner er sjelden kost blant russekort samlende barn. Så til alle foreldre; mai er en ypperlig måte å lære ungene dine vanlig og egentlig obligatorisk folkeskikk. Det beste hadde selvfølgelig vært om de kunne slikt før mai, men det er vist ikke tilfelle. Ok, digresjon, så nå skal jeg tilbake. Kragerø var utrolig bra, jeg stod nede i sentrum der nede på kaia og tenkte at ”aldri i livet om Lillehammer blir så bra som det her” for herlighet så mange påfunn og gøye folk på en plass! Det var faktisk bare fantastisk bra. Humming Peopele konserten var noe av det beste jeg har vært borti, og å se sentrum så overfylt av russ som faktisk er bra forbilde, det var herlig det. Så jeg trodde heilt ærlig at Lillehammer kom til å bli en liten nedtur. Ikke kjangs i havet at det ble like bra.

Men det ble det ikke. Lillehammer var mørkt, vått, kaldt, gjørmete, syyyyykt mye lyd og verdens herligeste folk. JesusTeltet var en større hit enn jeg hadde trodd. Og det aller beste er alle folka du får møte, alle samtalene, dem fantastisk vittige, usaklige, saklige og utrolig overraskende spørsmåla. Det var rett og slett kjempe herlig. Dunk-dunk musikken en smule slitsomt i lengden, men ellers var det fantastisk herlig å aldri gå tom for dansemusikk;)
Og cred til JesusRuss folka! Fantastiske folk! Så flinke, så tålmodige og dyktig med russbilkjøring. ;D ”Viss hu dama er bak oss en gang til, så gir vi a’ en pose boller!”
Det var ei lenge etterlengta helg. Jeg hadde savna å snakke med nye folk. It was gudd…=) Henge meg på neste år og jeg;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar